Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το ευρώ εν αναμονή των συνεδριάσεων FED και ΕΚΤ

Οι επενδυτές περιμένουν τα σχόλια των αξιωματούχων, μετά τη διήμερη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας που ξεκίνησε σήμερα και μετά τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα, είναι στις συνεδριάσεις της FED και της ΕΚΤ. Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα συνεδριάζει σήμερα και αύριο και αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της, την Τετάρτη, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη και αναμένεται να προβεί σε λεπτομέρειες για περιορισμό στην αγορά ομολόγων.

Η Τράπεζα της Αγγλίας και η Eθνική Τράπεζα της Ελβετίας συνεδριάζουν επίσης.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των σχολίων που θα γίνουν από τους αξιωματούχους, σχετικά με τις προοπτικές για το 2018.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το ευρώ είναι στα 1,1788 δολάρια, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,1% και η βρετανική λίρα βρίσκεται στα 1,3368 δολάρια. Μικρές διακυμάνσεις για τον δείκτη δολαρίου, έναντι έξι ισχυρών νομισμάτων, στα 93,938, την ώρα που το ιαπωνικό γεν ενδυναμώνεται 0,1% έναντι του δολαρίου, στα 113,49 γεν ανά δολάριο.

To bitcoin στα 16.856 δολάρια.

Στα αξιοσημείωτα της μέρας, η τιμή του Brent που ανέβηκε και βρίσκεται πάνω από 65 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά μέσα σε δυόμιση χρόνια, καθώς ο αγωγός Forties στη Βόρεια Θάλασσα πρέπει να κλείσει για κάποιες εβδομάδες μετά από την εμφάνιση ρωγμής, μειώνοντας σημαντικά τη προσφορά, σε μια αγορά ήδη περιορισμένη, λόγω περικοπών του ΟΠΕΚ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v