Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το ρούβλι εν αναμονή νέων αμερικανικών κυρώσεων

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, είπε ότι ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας σήμερα σε εταιρείες που είχαν οποιαδήποτε σχέση με εξοπλισμό και τα χημικά όπλα του Σύρου Προέδρου Άσαντ.

Οι επενδυτές αποτραβιούνται από τα ρωσικά ενεργητικά καθώς χειροτερεύουν οι σχέσεις της χώρας με τη Δύση και αυξάνονται οι ανησυχίες για το πόσο μακριά θα φτάσουν οι αμερικανικές κυρώσεις.

«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει όρεξη για κυρώσεις», σημειώνουν οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg. «Αυτού του είδους οι φόβοι προκαλούν επιπτώσεις, πέρα από τις εταιρείες που αφορούν ενώ ασκούν πίεση στο ρωσικό νόμισμα».

Το ρούβλι υποχωρεί 0,4%, στα 62,31 ρούβλια ανά δολάριο μετά τη «βουτιά» κατά 6,2% την προηγούμενη εβδομάδα.

Η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ, μιλώντας στην εκπομπή του CBS «Face the Nation» είπε ότι ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας τη Δευτέρα που «θα απευθύνονται σε οποιεσδήποτε εταιρείες είχαν να κάνουν με εξοπλισμό» που σχετίζεται με τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ και τα χημικά του όπλα.

Ενώ οι νέες κυρώσεις δεν θα πλήξουν τις μεγαλύτερες ρωσικές επιχειρήσεις, η αγορά «θα παραμείνει εξαιρετικά νευρική και ευμετάβλητη», σημείωσαν οι αναλυτές της ρωσικής μονάδας της Societe Generale.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v