Δυνατό το δολάριο με ώθηση από τις αποδόσεις των Treasuries

Στο επίκεντρο οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αλλά και τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Απρίλιο. Η στερλίνα εν αναμονή της απόφασης από την Τράπεζα της Αγγλίας για τα επιτόκια.

Ψηλά παραμένει το δολάριο και σήμερα, υποστηριζόμενο από τα κέρδη στις αποδόσεις των αμερικανικών αποδόσεων, και ενώ οι επενδυτές επικεντρώνονται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα.

Ο δείκτης δολαρίου, με μικρές μεταβολές, έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, στα 93,06, επεκτείνει τα κέρδη του από το χαμηλό του Απριλίου, κατά 4,7%. Το ευρώ, με μικρά ημερήσια κέρδη 0,1%, αλλάζει χέρια στο 1,1862 δολάριο.

«Η αγορά επικεντρώνεται σήμερα στα επιτόκια» σημειώνει ο Ulrich Leuchtmann, επικεφαλής FX της Commerzbank

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με του 10ετούς να επιστρέφει άνω του ψυχολογικού ορίου του 3%, την Τετάρτη, κοντά στο υψηλό 3,041%, του 2014.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αναμένεται να δείξει ότι σε ετήσια βάση αυξήθηκε, φτάνοντας στο 2,2% τον Απρίλιο, επίπεδο που θα είναι το υψηλότερο σε περισσότερο από έναν χρόνο. Τον Μάρτιο ήταν 2,1%.

Την ίδια ώρα η στερλίνα κυμαίνεται άνω του χαμηλού τεσσάρων μηνών που βρέθηκε τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στη σημερινή της συνεδρίαση. Τα τελευταία οικονομικά δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν αδύναμα και οι νέες ανησυχίες για το Brexit οδηγούν τις αγορές σε αυτό το συμπέρασμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v