Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό σημείο το δολάριο με ώθηση από data και yields

Eίναι σε σημαντικό επίπεδο και η δύναμη του φαίνεται από το γεγονός ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου δεν ξεπέρασε το $1,17 παρά την υποχώρηση των ανησυχιών για την ιταλική πολιτική σκηνή, τονίζουν αναλυτές. Κέρδη για τη στερλίνα μετά τον ΡΜΙ.

Σταθεροποιείται σήμερα το δολάριο, λίγο χαμηλότερα από το υψηλό έξι εβδομάδων, στο οποίο σκαρφάλωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία που ενδεχομένως να επιβεβαιώσουν, ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε πορεία για ισχυρό τρίμηνο, με την άνοδο στις αποδόσεις των Treasuries να υποστηρίζουν το νόμισμα.

«Το δολάριο είναι σε σημαντικό επίπεδο και η δύναμη του φαίνεται από το γεγονός ότι η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου δεν ξεπέρασε το $1,17 παρά την υποχώρηση των ανησυχιών για την ιταλική πολιτική σκηνή», σημειώνει ο Kenneth Broux, υπεύθυνος στρατηγικής της Societe Generale, στο Λονδίνο.

Ο δείκτης δολαρίου παραμένει δυνατός, στα 94,03, το ευρώ, με ήπιες αρνητικές κινήσεις, αλλάζει χέρια στο 1,1692 δολάριο ενώ το γεν ενισχύεται, στα 109,76 γεν ανά δολάριο.

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο ΡΜΙ στις υπηρεσίες ενισχύει τη στερλίνα

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη σημείωσαν οι επιχειρήσεις στον τομέα των υπηρεσιών στη Βρετανία τον Μάιο.

Τα καλά νέα έρχονται μετά τη βουτιά της έναρξης του 2018, λόγω καιρικών συνθηκών και βαρύ χειμώνα κυρίως, την ώρα που πάντως το Brexit εξακολουθεί να κρατάει πίσω πολλές εταιρείες.

Ο ΡΜΙ της IHS Markit για τον κλάδο των υπηρεσιών έφτασε σε υψηλό τριών μηνών, στις 54 μονάδες τον Μάιο, την ώρα που πρόβλεψη οικονομολόγων του Reuters έκανε λόγο για 53 μονάδες και ενώ τον Απρίλιο ήταν στις 52,8.

Το γεγονός οδηγεί τη στερλίνα υψηλότερα κατά 0,5%, στο 1,3377 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v