Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το δολάριο μετά το υψηλό 11 μηνών

Το βλέμμα στραμμένο στη Σίντρα της Πορτογαλίας και στα σχόλια των Τζερόμ Πάουελ, Μάριο Ντράγκι και Χαρουκίντο Κουρόντα. Παραμένει η νευρικότητα στους επενδυτές για τις εμπορικές διαφωνίες. Στο 1,156 το ευρώ.

Σε πιο ήρεμους τόνους κινείται το δολάριο σήμερα, αφότου έφτασε σε υψηλό 11 μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση, την ώρα που παραμένουν οι ανησυχίες για διεύρυνση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

«Οι επενδυτές περιμένουν τις επόμενες εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου και παραμένουν νευρικοί», σημείωσε ο Alvin Tan, υπεύθυνος στρατηγικής της Societe Generale, στο Λονδίνο.

Οι αγορές στρέφουν επίσης το βλέμμα τους και στη Σίντρα της Πορτογαλίας όπου ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ιαπωνίας Χαρουκίντο Κουρόντα και ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Αυστραλίας είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν σήμερα.

Τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών έχουν καλύτερη πορεία, με το μεξικάνικο πέσο να είναι ελαφρώς πιο ισχυρό, μαζί με το δολάριο Ταϊβάν και το ραντ Νότιας Αφρικής. Η τουρκική λίρα, με ημερήσιες απώλειες 0,3%, τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 4,7562 λίρες ανά δολάριο.

Το ευρώ υποχωρεί 0,2% στο 1,156 δολάριο, το δολάριο σε σχέση με το γεν ενισχύεται οριακά στα 110,11 γεν ανά δολάριο, ο δείκτης δολαρίου με ημερήσια κέρδη 0,15% φτάνει στα 95,16 ενώ η στερλίνα με μικρές αρνητικές κινήσεις (-0,1%) αλλάζει χέρια στο 1,3160 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v