Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΡΜΙ «σπρώχνει» το ευρώ υψηλότερα

Η ανάκαμψη του ευρώ, που φτάνει στο 1,1665 δολάριο, οδηγεί τον δείκτη δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – χαμηλότερα 0,4%, στα 94,50. Επεκτείνει τα κέρδη της η στερλίνα. Αιτία τα σχόλια του επικεφαλής οικονομολόγου της BOE.

Ενισχύεται το ευρωπαϊκό νόμισμα σήμερα αφότου τα προκαταρκτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Ιούνιο ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα (εξαίρεση πάντως αποτελεί ο τομέας της μεταποίησης, στον οποίο έχει πέσει η σκιά του εμπορικού πολέμου).

Η ανάκαμψη του ευρώ, που φτάνει στο 1,1665 δολάριο,  οδηγεί τον δείκτη δολαρίου – έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων – χαμηλότερα 0,4%, στα 94,50.

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο σημειώνει μικρές κινήσεις και είναι μέτρια υψηλότερα, στα 110,14 γεν ανά δολάριο, χαμηλότερα από το χθεσινό υψηλό εβδομάδας των 110,76 γεν.

Η στερλίνα αλλάζει χέρια στο 1,3304 δολάριο, ενισχυμένη από τα χθεσινά δημοσιεύματα που θέλουν τον επικεφαλής οικονομολόγο της Τράπεζας της Αγγλίας να πηγαίνει (αναπάντεχα) με το μέρος εκείνων που είναι υπέρ μίας άμεσης αύξησης των επιτοκίων, στο 0,75% από 0,50% που είναι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v