Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις Πάουελ ενισχύουν το δολάριο

Οι επενδυτές είδαν στις απαντήσεις του προέδρου της Fed στο Κογκρέσο, ότι οι αρχές είναι άνετες όσον αφορά την άνοδο κατά περίπου 6% του αμερικανικού νομίσματος έναντι των βασικών του αντιπάλων, τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ανοδική κίνηση σημειώνει το δολάριο σήμερα, εν μέσω καλού κλίματος για την αμερικανική οικονομία, όπως αυτό εκφράστηκε και από τον Πρόεδρο της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας στη διήμερη εμφάνιση του στο Κογκρέσο.

Οι επενδυτές είδαν στις απαντήσεις του Τζερόμ Πάουελ ότι οι αρχές είναι άνετες όσον αφορά την άνοδο κατά περίπου 6% του αμερικανικού νομίσματος έναντι των βασικών του αντιπάλων, τους τελευταίους τρεις μήνες.

Και αυτή η άνεση αντιπροσωπεύει μία αλλαγή στάσης από τη θέση του υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος σε δηλώσεις του τον Ιανουάριο είχε επισημάνει ότι ένα δολάριο που κινείται χαμηλότερα είναι «καλό για εμάς».

Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων ενισχύεται 0,3% στα 95,36, το δολάριο σε σχέση με το ευρώ επίσης κερδίζει 0,3% - το ευρωπαϊκό νόμισμα αλλάζει χέρια στο 1,1615 δολάριο – ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,6% και περνάει κάτω από το 1,30 (στο 1,2991 δολάριο). Το βρετανικό νόμισμα δέχεται πλήγμα και από τα αδύναμα στοιχεία του πληθωρισμού που ανακοινώθηκαν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v