Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έτους η στερλίνα, κάτω από το 1,29 δολ.

Νέα πτώση για τη στερλίνα με το βλέμμα στο Brexit. Οριακές διακυμάνσεις για ευρώ-δολάριο. Ενισχύεται το γεν.

Σε κλοιό πιέσεων παραμένει η στερλίνα καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως η Βρετανία μπορεί να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να εξασφαλίσει μια εμπορική συμφωνία.

Η στερλίνα υποχωρεί 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,2870 από 1,2938 την προηγούμενη μέρα.

Σημειώνεται ότι το βρετανικό νόμισμα διαπραγματεύεται κάτω από το 1,29 δολ. για πρώτη φορά από τις 31 Αυγούστου 2017.

Παράλληλα, ήπια ανοδικά κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Νωρίτερα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να επιβάλλει από την 23η Αυγούστου τελωνειακούς δασμούς 25% σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε αντίποινα για τις «δόλιες εμπορικές πρακτικές» που προσάπτει στην Κίνα.

Από την άλλη πλευρά το Πεκίνο απάντησε με αντίμετρα, επιβάλλοντας δασμούς25% δολαρίων σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας 16 δισ. δολαρίων.

Το δολάριο ενισχύεται 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1594 δολ. από 1,1599 την προηγούμενη μέρα.

Στο μεταξύ, το δολάριο καταγράφει πτώση 0,4% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 111,01 γεν από 111,38 την Τρίτη. Υπενθυμίζεται ότι σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας οι επενδυτές στρέφονται στο γεν που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v