Κάτω από τα 48 δολάρια το αμερικανικό αργό

Παραμένει υπό πίεση η τιμή του πετρελαίου, μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΠΕΚ για την παραγωγή από τα μέλη του Οργανισμού. Κοντά στο χαμηλό πεντέμισι ετών παραμένει ο χρυσός.

Κάτω από τα 48 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί και πάλι η τιμή του αμερικανικού αργού, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΠΕΚ πως το τα κράτη μέλη του Οργανισμού δεν θα μειώσουν την παραγωγή τους, ενώ εκτίμησε πως η αυξανόμενη ζήτηση θα αποτρέψει την περαιτέρω μείωση των τιμών. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Reuters, τα μέλη του ΟΠΕΚ παρήγαγαν το β' τρίμηνο περίπου 31,25 εκατ. βαρέλια ημερησίως, περίπου 3 εκατ. βαρέλια περισσότερο από την ημερήσια ζήτηση.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 1,83% στα 47,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτώση 1,18% καταγράφει η τιμή του Brent στα 52,68 δολάρια το βαρέλι. 

Εν τω μεταξύ, έξι συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης σημειώνει η τιμή του χρυσού -πρόκειται για την πιο μακροχρόνια πτώση από το 1999- καθώς τα αισιόδοξα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι σύντομα θα υπάρξει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. 

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 0,7% στα 1.080,8 δολάρια. Το κίτρινο μέταλλο έχει υποχωρήσει κατά 7,5% αυτόν τον μήνα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο του 2013.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v