Κοντά στο χαμηλό πεντέμισι ετών σταθεροποιείται ο χρυσός

Τον περασμένο μήνα ο χρυσός είχε υποχωρήσει έως τα 1.077 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2010.

Λίγο υψηλότερα από το χαμηλό πεντέμισι ετών σταθεροποιείται η τιμή του χρυσού, έχοντας καταγράψει τον Ιούλιο τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δυο ετών, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σύντομα διατηρεί σε επιφυλακή τους πωλητές.

Η πτώση του χρυσού έγινε εντονότερη τον περασμένη μήνα λόγω της ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος, καθώς τα αισιόδοξα οικονομικά στοιχεία και τα σχόλια της Fed σηματοδότησαν ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα βρίσκεται σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων της για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια. Η αύξηση, μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνει τον Σεπτέμβριο.

Η τιμή spot του χρυσού παρέμενε αμετάβλητη στα 1.095,36 δολάρια η ουγκιά, έχοντας υποχωρήσει στα 1.079,50 δολάρια την Παρασκευή. Τον περασμένο μήνα ο χρυσός είχε υποχωρήσει έως τα 1.077 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2010.

Το κίτρινο μέταλλο έκανε «βουτιά» σχεδόν 7% τον Ιούλιο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Ιούνιο του 2013, ενώ κινούνταν με αρνητικό πρόσημο για έξι συνεχόμενες εβδομάδες.

Η τιμή spot του αργύρου υποχωρεί κατά 0,3% στα 14,73 δολάρια η ουγκιά, του παλλαδίου κατά 0,4% ενώ της πλατίνας ενισχύεται κατά 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v