Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε πορεία προς τρίτη εβδομαδιαία άνοδο το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,06% στα 48,19 δολάρια το βαρέλι και το Brent εμφανίζει πτώση 0,35% και διαπραγματεύεται στα 50,71. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και ασήμι.

Υποχωρούν ελαφρώς οι τιμές του πετρελαίου, αν και νωρίτερα σήμερα άγγιξαν υψηλά οκτώ εβδομάδων. Το εμπόρευμα οδεύει προς τρίτη εβδομαδιαία άνοδο.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,06% και διαπραγματεύεται στα 48,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,35% στα 50,71.

Παρά την άνοδο νωρίτερα σήμερα, τα αδύναμα θεμελιώδη αντιστάθμισαν την τόνωση της εμπιστοσύνης για τις διαπραγματεύσεις επάνω σε πιθανό «πάγωμα» της παραγωγής, που αναμένονται τον επόμενο μήνα στην Αλγερία.

«Θα επιχειρηματολογούσαμε ότι η βελτίωση στα θεμελιώδη δεν είναι βασικός λόγος για την πρόσφατη ανάκαμψη στις τιμές», τόνισε η JPMorgan σε υπόμνημά της, προσθέτοντας ότι «η ζήτηση για αργό είναι αναιμική, η ζήτηση για βενζίνη έχει επιβραδυνθεί παγκοσμίως και οι εισαγωγές αργού στην Κίνα είναι πιθανό να επιβραδυνθούν (κατά το δεύτερο μισό του 2016)».

Η τράπεζα τόνισε ότι η προσφορά ενδέχεται να αυξηθεί σε κάποιες χώρες.

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται πτωτικά. Ο χρυσός υποχωρεί 0,50% στα 1.350,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει μεγαλύτερη πτώση 1,49% στα 19,440.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v