Εβαλε τέλος στο ανοδικό σερί το αργό

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Μαρτίου κινήθηκε 1,7% χαμηλότερα στα 52,93 δολάρια το βαρέλι.

Με απώλειες έκλεισε και το αργό, για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις συνεδρίασης.

Τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν την θετική έκθεση του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με την οποία τα μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ έχουν συμμορφωθεί κατά 90% με την συμφωνία μείωσης της παραγωγής.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Μαρτίου κινήθηκε 1,7% χαμηλότερα στα 52,93 δολάρια το βαρέλι.

Χαμηλότερα έκλεισε τη Δευτέρα και ο χρυσός, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του μήνα, καθώς η άνοδος του δολαρίου και των αμερικάνικων μετοχών άσκησαν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου υποχώρησε 0,8% στα 1.225,8 δολάρια ανά ουγκιά. Είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τις 25 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

O χρυσός είχε υποχωρήσει και την Παρασκευή, αλλά είχε ολοκληρώσει την εβδομάδα με κέρδη πάνω από 1%. Το ασήμι υποχώρησε 0,6% στα 17,821 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα διολίσθησε 1,1% στα 1.000,3 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε 1% στα 774,95 δολάρια ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v