Μικρή πτώση για χρυσό και αργό

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού υποχώρησε 0,1% στα 1.225 δολάρια ανά ουγκιά.

Με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός της Δευτέρα, καθώς οι πιέσεις από τις προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed αντιστάθμισαν την στήριξη που προσέφεραν οι γεωπολιτικές ανησυχίες.

Η τιμή του συμβολαίου του  χρυσού ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Δευτέρας σε θετικό έδαφος, αλλά την ολοκλήρωσε με οριακή πτώση 0,1% στα 1.225 δολάρια ανά ουγκιά. Με βάση τα στοιχεία της FactSet, είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Φεβρουαρίου.

Την περασμένη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε πτώση πάνω από 2%, βάζοντας τέλος σε ένα σερί τεσσάρων διαδοχικών εβδομαδιαίων κερδών.

«Η ενίσχυση των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από τη Fed το Μάρτιο έχει ενθαρρύνει τους πωλητές να συνεχίσουν τις επιθέσεις στο χρυσό» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.

To ασήμι κινήθηκε 0,2% υψηλότερα στα 17,73 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα υποχώρησε 1,6% στα 978,20 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε 0,8% στα 773,15 δολάρια ανά ουγκιά.

Χαμηλότερα κινήθηκε τη Δευτέρα το αργό, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανάπτυξη της Κίνας δημιούργησαν ανησυχίες για τη ζήτηση. Την ίδια στιγμή, τα σημάδια για νέα αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ επανέφεραν τις ανησυχίες γύρω από την προσφορά.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού υποχώρησε 0,3% στα 53,2 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v