Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό μήνα οι τιμές του πετρελαίου

Από την αρχή της εβδομάδας αργό και Brent σημειώνουν άνοδο σχεδόν 4%. Οι επενδυτές είναι πιο αισιόδοξοι πως ο OPEC, η Ρωσία και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα παρατείνουν τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2018.

Στο υψηλότερο επίπεδο ενός μήνα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία πως οι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα παρατείνουν τον περιορισμό της παραγωγής τους κατά τουλάχιστον έξι μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο υπερκορεσμός της αγοράς.

Τα futures του αμερικανικού αργού ενισχύονται κατά 1,24% στα 49,96 δολάρια το βαρέλι και του Brent κατά 1,24% στα 53,16 δολάρια. Από την αρχή της εβδομάδας αργό και Brent σημειώνουν άνοδο σχεδόν 4%.

Από τις αρχές Μαρτίου οι τιμές του πετρελαίου έχουν κινηθεί από τα τουλάχιστον 56 δολάρια το βαρέλι μέχρι και κάτω από 47 δολάρια, καθώς οι συμμετέχοντες στην αγορά φάνηκε να διχάζονται ως προς την επίπτωση που θα έχει η αύξηση της παραγωγής από της ΗΠΑ την ώρα που ο OPEC και άλλες χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, μειώνουν την παραγωγή τους.

Τώρα όμως οι παρατηρητές είναι πιο αισιόδοξοι πως ο OPEC, η Ρωσία και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα παρατείνουν τον περιορισμό μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2018.

Η απόφαση για την πολιτική στο θέμα της παραγωγής θα αποφασιστεί στις 25 Μαΐου, στη συνεδρίαση που θα έχουν οι ηγέτες του OPEC και άλλων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών στη Βιέννη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v