Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απομακρύνεται από τα χαμηλά μηνός το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,72% στα 46,05 δολάρια και το Brent καταγράφει άνοδο 0,77% στα 48,43 δολάρια. Ο μαύρος χρυσός ενισχύεται μετά τη χθεσινή βουτιά, αφότου τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν έπειτα από 10 συνεχόμενες πτώσεις.

Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου, το οποίο ενισχύεται μετά τις βαριές απώλειες που καταγράφηκαν χθες, αφότου επίσημα στοιχεία κατέδειξαν πως τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν για πρώτη φορά εδώ και 10 εβδομάδες. Η χθεσινή πτώση αναβίωσε τις ανησυχίες για τον υπερκορεσμό στις αγορές.

Αυτή τη στιγμή το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,72% στα 46,05 δολάρια, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,77% και διαπραγματεύεται στα 48,43 δολάρια το βαρέλι.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια περιόρισαν τις δραστηριότητες και οι εξαγωγές υποχώρησαν, όπως έδειξαν χθεσινά στοιχεία.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Ιουνίου, έναντι προσδοκιών για πτώση 3,5 εκατ. βαρελιών, τόνισε η αμερικανική Αρχή Πληροφοριών για τη Ενέργεια (EIA).

Πρόκειται για την πρώτη άνοδο εδώ και 10 εβδομάδες, ενώ ήρθε αφότου τα διυλιστήρια περιόρισαν τα επίπεδα επεξεργασίας που είχαν αγγίξει ιστορικό υψηλό μία εβδομάδα πριν. Πάντως τα αμερικανικά διυλιστήρια εξακολουθούν να παράγουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τα χθεσινά στοιχεία εξέπληξαν τους αναλυτές και αποδυνάμωσαν μια εντεινόμενη άποψη πως τα αποθέματα δίνουν επιτέλους σημάδια σταθερής πτωτικής πορείας προς τον εποχικό μέσον όρο.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,35% στα 1.288,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει μικρή άνοδο 0,17% και διαπραγματεύεται στα 17,65 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v