Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,17% στα 45,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο 0,33% στα 48,31 δολάρια το βαρέλι. Πτωτικά κινούνται χρυσός και ασήμι.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς traders στα futures ποντάρουν στο ότι η αγορά ίσως έχει αγγίξει τα χαμηλότερά της μετά την πρόσφατη βουτιά, αν και οι φυσικές αγορές παραμένουν υπερκορεσμένες, ιδιαίτερα εξαιτίας της ανόδου στην αμερικανική παραγωγή.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,17% στα 45,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,33% και διαπραγματεύεται στα 48,31 δολάρια το βαρέλι.

Traders τονίζουν πως η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου οφείλεται σε κερδοσκόπους που αυξάνουν τις επενδύσεις τους σε futures αργού, με μεγάλους όγκους θέσεων long.

Η αύξηση στις νέες θέσεις long έρχεται αφότου και οι δύο ποικιλίες αναφοράς έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 10% σε σχέση με τα επίπεδά τους στις 25 Μαΐου, όταν ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του αποφάσισαν να παρατείνουν την ιστορική συμφωνία μείωσης της προσφοράς μέχρι και το Μάρτιο του 2015.

Πάντως, παρότι η αγορά φαίνεται να παρουσιάζει κάποια εμπιστοσύνη στο ότι οι τιμές έχουν αγγίξει τα χαμηλότερά τους, η φυσική αγορά παραμένει υπερκορεσμένη, ιδιαίτερα λόγω της αύξησης της δραστηριότητας εξόρυξης στις ΗΠΑ για νέα παραγωγή πετρελαίου.

Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας πρόσθεσαν οκτώ εξέδρες πετρελαίου κατά την εβδομάδα μέχρι τις 9 Ιουνίου, οδηγώντας το συνολικό αριθμό στις 741, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015, τόνισε την Παρασκευή η εταιρία ενέργειας Baker Hughes.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,19% στα 1.269 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει μεγαλύτερη πτώση 0,57% στα 17,125 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v