Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forties και πιθανή παράταση περικοπών ανεβάζουν το αργό

Το brent υποστηρίζεται καθώς οι επενδυτές ανέφεραν ότι ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί εκτός οργανισμού ενδέχεται να συνεχίσουν περικοπές στην παραγωγή πέρα από το τρέχον χρονικό πλαίσιο, που λήγει στα τέλη του 2018.

Oι αγορές πετρελαίου ανεβαίνουν σήμερα. Το αμερικανικό αργό είναι στα 56,77 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο κατά 0,17 σεντς ή 0,3% από την τελευταία συνεδρίαση.

Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου brent στα 62,84 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 0,40 σεντς ή 0,6% από το τελευταίο κλείσιμο.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,1 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα έως τις 8 Δεκεμβρίου, την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα μείωσης, στα 442.99 εκατ. βαρέλια, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2015.

Το brent υποστηρίζεται καθώς οι επενδυτές ανέφεραν ότι ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ, ενδέχεται να προγραμματίζουν περικοπές στην παραγωγή πέραν της λήξης της τρέχουσας συμφωνίας στα τέλη του 2018.

Παρά τον ρυθμό αύξησης των τιμών, το brent είναι πολύ χαμηλότερα από τα 65,83 δολάρια το βαρέλι, που άγγιξε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λόγω της διακοπής λειτουργίας αγωγού της Forties -που μεταφέρει σημαντικές ποσότητες αργού- στη Βόρεια Θάλασσα.

Ο χρυσός στα 1.255,60 δολάρια η ουγγιά, ενισχυμένος κατά 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v