Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε άνοδο το αργό παρά την εντυπωσιακή αμερικανική παραγωγή

Για πρώτη φορά σε σχεδόν μισό αιώνα, η παραγωγή στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 10 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, αλλά οι περικοπές του ΟΠΕΚ «λειτουργούν» και ενισχύουν τις τιμές του πετρελαίου. Τι προβλέπει η Goldman Sachs.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν άνοδο σήμερα καθώς η δέσμευση του ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή παραμένει και δίνει υποστήριξη, ακόμη και αν η αμερικανική παραγωγή έφτασε τα 10 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, το Νοέμβριο, για πρώτη φορά από το 1970.

Το brent είναι στα 69,54 δολάρια ανά βαρέλι, σε άνοδο κατά 0,94% σεντς. Τον Ιανουάριο είχε άνοδο κατά 3,3%, κάνοντας τη πιο δυνατή έναρξη χρονιάς των τελευταίων πέντε ετών. Το αμερικανικό αργό είναι στα 65,29 δολάρια ανά βαρέλι, με άνοδο 0,87%.

Οι επενδυτές τώρα προβληματίζονται για το ποια δύναμη – η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή ή οι περικοπές του ΟΠΕΚ - θα οδηγήσει τις τιμές και προς τα πού.

Η Goldman Sachs ανέβασε την τρίμηνη πρόβλεψή της για το Brent στα 75 δολάρια από 62 δολάρια ανά βαρέλι και την εξάμηνη, στα 82,50 δολάρια από 75 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, οι τιμές μάλλον δεν θα αυξηθούν πολύ περισσότερο από τα 70 δολάρια ανά βαρέλι το 2018.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v