Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα η τιμή του χρυσού

Η αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων από τους επενδυτές δίνει ώθηση στην τιμή του χρυσού, ενώ πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός, καθώς το sell-off στις αγορές ομολόγων «στέλνει» τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων, ενώ οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν πτωτικά, περιορίζοντας όμως κάπως τις απώλειές τους.

Η τιμή spot του χρυσού ενισχύεται κατά περίπου 0,3% στα 1.343,65 δολάρια η ουγκιά, συνεχίζοντας τη χθεσινή άνοδο (0,5%). Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή το «κίτρινο  μέταλλο» είχε καταγράψει απώλειες 1,2%, λόγω των εκτιμήσεων πως τα στοιχεία για τους μισθούς στις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε αύξηση του πληθωρισμού, που με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Η τιμή spot του αργύρου κινείται 0,9% υψηλότερα στα 16,89 δολάρια η ουγκιά, μετά τη πτώση 3,9% της Παρασκευής, η πλατίνα ενισχύεται κατά 0,6% στα 995,60 δολάρια η ουγκιά, ενώ αντιθέτως το παλλάδιο υποχωρεί κατά 1,4% στα 1.015,40 δολάρια η ουγκιά.

Πτωτικά συνεχίζει η τιμή του πετρελαίου, με τα futures του Brent να υποχωρούν κατά 0,75% στα 67,11 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 0,64% στα 63,74 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v