Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειωμένη παραγωγή και αδύναμο δολάριο ανεβάζουν το αργό

«Στην αγορά εμπορευμάτων, όλοι λατρεύουν ένα πιο αδύναμο δολάριο», τονίζουν οι αναλυτές. Οι περικοπές του ΟΠΕΚ έχουν αποτέλεσμα αλλά απειλούνται από την αυξανόμενη παραγωγή των ΗΠΑ, που έχει φτάσει τα 10,27 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Οι τιμές του αργού ανεβαίνουν σήμερα περίπου 1% και επεκτείνουν τα κέρδη τους σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, καταγράφοντας άνοδο λόγω του αδύναμου δολαρίου και των σχολίων από τη Σαουδική Αραβία. Η τελευταία δήλωσε ότι καλύτερα να υπάρχουν λιγότερες προμήθειες στην αγορά, παρά να σταματήσουν οι περικοπές στην παραγωγή.

Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο 83 σεντς ή 1,4% από το τελευταίο κλείσιμο και βρίσκεται στα 61,43 δολάρια ανά βαρέλι. Το brent είναι στα 64,99 δολάρια ανά βαρέλι, σε άνοδο 63 σεντς ή 1%.

Οι τιμές ενισχύονται περαιτέρω λόγω της αδυναμίας του δολαρίου, το οποίο είναι σε χαμηλό 15 μηνών σε σχέση με το γεν.

«Στην αγορά εμπορευμάτων, όλοι λατρεύουν ένα πιο αδύναμο δολάριο», τόνισε ο Gref McKenna, επικεφαλής στρατηγικής της AxiTrader.

Οι περικοπές του ΟΠΕΚ έχουν αποτέλεσμα αλλά απειλούνται από την αυξανόμενη παραγωγή των ΗΠΑ, που έχει φτάσει τα 10,27 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα. Την ίδια ώρα τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, φτάνοντας τα 422,1 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας ενέργειας.

Ο χρυσός κινείται σταθεροποιητικά και βρίσκεται στα 1.357 δολάρια η ουγγιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v