Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προϋπολογισμός και έλλειμμα ρίχνουν το δολάριο

Εναντι του γεν, το δολάριο υποχωρεί 0,8% και βρίσκεται στα 106,18 γεν ανά δολάριο, στο πιο χαμηλό σημείο από το Νοέμβριο του 2016. Οι ανησυχίες σχετικά με τον προϋπολογισμό και τα ελλείμματα «ρίχνουν το βάρος τους» στο αμερικανικό νόμισμα.

Το δολάριο βρίσκεται σε χαμηλό 15 μηνών σε σχέση με το γεν καθώς οι ανησυχίες σχετικά με το διπλό έλλειμμα των ΗΠΑ συσσωρεύονται εν μέσω κυβερνητικών δαπανών και μεγάλων φορολογικών περικοπών.

Το αμερικανικό νόμισμα για έκανε - για λίγο - ανοδική κίνηση χθες μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός ήταν πιο ισχυρός από τον αναμενόμενο τον Ιανουάριο, δίνοντας ώθηση στις προσδοκίες ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές φέτος.

Ωστόσο σύντομα γύρισε χαμηλότερα, ενώ τελικά είχε τη χειρότερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων τριών εβδομάδων σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα. Σήμερα επεκτείνει τις απώλειες του με τον δείκτη δολαρίου να χτυπάει χαμηλό δύο εβδομάδων στα 88,585, με απώλειες 0,4%.

Το αμερικανικό δημόσιο χρέος έφτασε πρόσφατα τα 20 τρισ. δολάρια, ενώ το 2019 το δημοσιονομικό χρέος προβλέπεται να φτάσει το 1 τρισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών περικοπών και διετών δαπανών που πέρασε το Κογκρέσο την προηγούμενη εβδομάδα.

Εναντι του γεν, το δολάριο υποχωρεί 0,8% και βρίσκεται στα 106,18 γεν ανά δολάριο, στο πιο χαμηλό σημείο από το Νοέμβριο του 2016. Πρόκειται για πτώση 3,8% από το υψηλό που είχε στις αρχές του μήνα όταν και είχε φτάσει τα 110,50 γεν ανά δολάριο.

Το ευρώ ενισχύεται 0,35% και βρίσκεται στο 1,2496 δολάριο. Η στερλίνα ανοδικά 0,5%, «σκαρφαλώνει» στο 1,4071 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v