Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό εβδομάδας χτυπάει το αργό

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίζονται από την ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές και το αδύναμο δολάριο, αλλά την άνοδο τους περιορίζει η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή, τονίζουν οι αναλυτές.

Οι τιμές του αργού επεκτείνουν τα κέρδη τους σήμερα καθώς το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλό τριετίας, την ώρα που πολλές ασιατικές αγορές παραμένουν κλειστές λόγω αργίας για τον εορτασμό του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Το brent με άνοδο 0,7% βρίσκεται στα 64,79 δολάρια ανά βαρέλι και σε πορεία εβδομαδιαίας ανόδου 3% μετά την πτώση πάνω από 8% την προηγούμενη εβδομάδα.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,75% και φτάνει τα 61,80 δολάρια ανά βαρέλι. Νωρίτερα ήταν στα 61,82 δολάρια, το πιο υψηλό σημείο αυτής της εβδομάδας. Βρίσκεται σε πορεία για εβδομαδιαία άνοδο περίπου 4% μετά από τις απώλειες σχεδόν 10% την προηγούμενη εβδομάδα.

«Το αργό υποστηρίζεται από την ανάκαμψη στις παγκόσμιες αγορές και το αδύναμο δολάριο, αλλά την άνοδο του περιορίζει η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή», σημείωσε ο Tomomichi Akuta, επικεφαλής οικονομολόγος της Mitsubishi UFJ Research and Consulting στο Τόκιο.

Ο χρυσός σε άνοδο 0,6%, φτάνει τα 1.364,40 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v