Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο δείκτης δολαρίου σε χαμηλό τριετίας

Σε υποχώρηση 2,3% από χθες έχει πάρει τον δρόμο για τη χειρότερη εβδομάδα από τις 5 Φεβρουαρίου 2016. Ανησυχίες για τη στρατηγική της Ουάσιγκτον σε σχέση με το νόμισμα και για το δημόσιο έλλειμμα. Το ευρώ πάνω από 1,25.

Το δολάριο επεκτείνει τις απώλειες του σήμερα. Νωρίτερα ο δείκτης δολαρίου βρέθηκε να είναι στο πιο χαμηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2014. Αν και ξέφυγε από το σημείο, παραμένει σε πορεία για τη χειρότερη εβδομάδα από τον Φεβρουάριο του 2016. 

Εναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, υποχωρεί 0,3% και βρίσκεται στα 88,35. Σε υποχώρηση 2,3% από τη χθεσινή μέρα, έχει πάρει τον δρόμο για τη χειρότερη εβδομάδα από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2016, όταν και έπεσε 2,6% σύμφωνα με τα στοιχεία του Factset.

Πολλοί παράγοντες έχουν επιπτώσεις στο αμερικανικό νόμισμα, συμπεριλαμβανομένων και των ανησυχιών ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να ασκήσει στρατηγική αδύναμου δολαρίου.

Οι επενδυτές επίσης χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο δολάριο λόγω και των αυξανόμενων ανησυχιών για το δημόσιο έλλειμμα που αναμένεται να φτάσει το 1 τρισ. το 2019, εν μέσω αύξησης δαπανών και μεγάλων φορολογικών περικοπών.

Εάν αυτό συμβεί πράγματι, θα είναι η πρώτη φορά από το 2012 που οι ΗΠΑ θα κληθούν να υποστηρίξουν τόσο μεγάλο δημόσιο έλλειμμα, γεγονός που θα υπογραμμίσει μια μείζονα πολιτική αλλαγή στο ρεπουμπλικανικό κόμμα, το οποίο παραδοσιακά εμφανιζόταν να υποστηρίζει τον δημοσιονομικό συντηρητισμό.

Η Επιτροπή για έναν Υπεύθυνο Ομοσπονδιακό Προϋπολογισμό (Committee for a Responsible Federal Budget), ινστιτούτο μελετών με έδρα την Ουάσινγκτον, προβλέπει ότι το δημόσιο έλλειμμα θα ανέλθει στο 1,12 τρισ. δολάρια το 2019 και εάν συνεχιστεί η σημερινή πολιτική, θα φθάσει τα 2 τρισ. δολάρια μέχρι το 2027.

To ευρώ σε άνοδο, φτάνει να ξεπερνάει το 1,25 δολάριο. Βρίσκεται στο 1,2528, στο πιο δυνατό του σημείο των τελευταίων τριών ετών και σε πορεία για κέρδη 2,4% αυτή την εβδομάδα. 

Η στερλίνα με μικρές κινήσεις βρίσκεται στο 1,4107 δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v