Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η άνοδος του δολαρίου ρίχνει τις τιμές του αργού

Η ανάκαμψη του δολαρίου και η αύξηση αμερικανικής παραγωγής «σπρώχνουν» προς τα κάτω το αργό. Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα συζητήσουν την επέκταση της συνεργασίας τους τον Ιούνιο. Στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα θα ανακοινωθούν αργότερα.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, νιώθοντας το... βάρος της ανάκαμψης του δολαρίου από το χαμηλό τριετίας που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και της αναπάντεχης αύξησης της αμερικανικής παραγωγής. 

Το brent υποχωρεί 71 σεντς και φτάνει στα 64,54 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό χάνει 74 σεντς και είναι στα 61,19 δολάρια ανά βαρέλι. 

Τα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη μέρα. Αναμένεται να έχουν αυξηθεί κατά 1,3 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Την ίδια ώρα ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του θα συζητήσουν την περαιτέρω επέκταση στα επόμενα χρόνια της υπάρχουσας συνεργασίας τους για περικοπές παραγωγής .

Οι συνομιλίες θα γίνουν τον Ιούνιο με σκοπό να αποφύγουν μεγάλα αποθέματα στην αγορά, όπως είπε στο Reuters ο υπουργός ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο χρυσός με μικρές κινήσεις βρίσκεται στα 1.331 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v