Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αυξημένη αμερικανική παραγωγή ρίχνει το αργό στα 66 δολάρια

Καθώς οι ΗΠΑ ανεβάζουν τον πήχη και στην παραγωγή και στις εξαγωγές, οι τιμές του πετρελαίου πιέζονται προς τα κάτω. Η αμερικανική δραστηριότητα αντισταθμίζει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για έλεγχο στις προμήθειες της αγοράς.

Οι τιμές του αργού υποχωρούν σήμερα υπό την πίεση και τις ανησυχίες ότι η αυξανόμενη αμερικανική παραγωγή και οι εξαγωγές θα αντισταθμίσουν τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για έλεγχο και μείωση των αποθεμάτων.

Το αμερικανικό αργό βρίσκεται στα 62,50 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας μείωση 27 σεντς. Το brent, παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, σε μείωση 34 σεντς, φτάνει στα 66,05 δολάρια ανά βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές είχαν κάνει ράλι στις αρχές της χρονιάς όταν και είχαν ξεπεράσει τα 71 δολάρια ανά βαρέλι – συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου έφτασαν στο πιο υψηλό σημείο από τον Δεκέμβριο του 2014.

Η αμερικανική παραγωγή την περασμένη εβδομάδα ήταν 10,27 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, επίπεδο ρεκόρ, αν επιβεβαιωθεί και στα μηνιαία στοιχεία. Οι εξαγωγές κατέγραψαν άνοδο, κοντά στο υψηλό επίπεδο των 2,1 εκατ. που είχε τον Οκτώβριο.

«ΟΙ ΗΠΑ καταγράφουν ρεκόρ στην ποσότητα του πετρελαίου», σημείωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Think Markets.

Οι τιμές του αργού επίσης υποχωρούν λόγω και της ανόδου του δολαρίου.

Ο χρυσός στα 1.329 δολάρια η ουγγιά, με μικρές απώλειες 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v