Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η άνοδος του δολαρίου «σπρώχνει» το αργό χαμηλότερα

Αν και τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου κατέγραψαν αναπάντεχη μείωση και θα έπρεπε οι τιμές να ενισχύονται, τελικά επηρεάζονται από την άνοδο του δολαρίου. Σε υποχώρηση και ο χρυσός.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, καθώς το ενισχυμένο δολάριο έχει μεγαλύτερη επίπτωση στις τιμές του αργού από τα μειωμένα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό αργό βρίσκεται στα 61,15 δολάρια ανά βαρέλι, μειωμένο κατά 0,9% ή 53 σεντς. Το brent χάνει 48 σεντς ή 0,7% από το τελευταίο κλείσιμο και φτάνει τα 64,94 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο δείκτης δολαρίου καταγράφει άνοδο έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων μετά την ανακοίνωση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιανουάριο, όπου φαίνεται ότι η Fed είναι πιο σίγουρη για την αύξηση των επιτοκίων.

Λόγω του ότι το εμπόριο του αργού γίνεται σε δολάρια, μία άνοδος στο αμερικανικό νόμισμα κάνει τις εισαγωγές καυσίμων για χώρες με άλλα νομίσματα πιο ακριβές, ενδεχομένως περιορίζοντας τη ζήτηση.

Το αμερικανικό ινστιτούτο πετρελαίου ανακοίνωσε χθες αναπάντεχη πτώση στα αμερικανικά αποθέματα κατά 907.000 βαρέλια, στα 420,3 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου.

Σε υποχώρηση και ο χρυσός κατά 0,5% φτάνοντας τα 1.325 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v