Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 2,2% για το Brent πάνω από τα $70

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent σημείωσε άνοδο 2,2% στα 70,45 δολάρια το βαρέλι

Σε υψηλό οκτώ εβδομάδων σκαρφάλωσε την Παρασκευή το αργό πετρέλαιο, καθώς το ρίσκο νέων κυρώσεων κατά του Ιράν και η πιθανότητα επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για περικοπή της παραγωγής ως το 2019 βοήθησε το αργό να σημειώσει την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούλιο.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του συμβολαίου του αργού ενισχύθηκε 2,5% στα 65,58 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 26 Ιανουαρίου. Για την εβδομάδα το συμβόλαιο κατέγραψε άνοδο 5,6%.

Την Πέμπτη, είχε καταγράψει την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων, εν μέσω πιέσεων από την άνοδο στην παραγωγή των ΗΠΑ. Αλλά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το αργό είχε δεχθεί ώθηση από τις αυξανόμενες ανησυχίες γύρω από την επιδείνωση των σχέσεων των ΗΠΑ με το Ιράν και τη Βενεζουέλα.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent σημείωσε άνοδο 2,2% στα 70,45 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο κατέγραψε εβδομαδιαίο άλμα 6,4%.

Ράλι πραγματοποίησε την Παρασκευή ο χρυσός, κλείνοντας; Σε υψηλό πέντε εβδομάδων.

Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται από τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια που προκαλούν οι ανησυχίες για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο, καθώς και από την πτώση του δολαρίου και των μετοχών.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου διολισθαίνει 1,7% στα 1.349,9 δολάρια ανά ουγκιά. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 16 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v