Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ένταση ΗΠΑ-Κίνας ρίχνει το αργό

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την κινεζική αντίδραση και τις απειλές για 25% φόρο στις εισαγωγές αμερικανικού αργού, οι οποίες έχουν αυξηθεί από το 2017 σε μία αξία που φτάνει το 1 δισ. δολάρια ανά μήνα. Μικρά κέρδη για τον χρυσό.

Απώλειες σήμερα στις αγορές πετρελαίου με τις τιμές του αμερικανικού αργού να υποχωρούν κατά 1,3% και να φτάνουν στα 64,98 δολάρια ανά βαρέλι. Το brent με μικρότερη πτώση – κατά 0,5% - τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 74,97 δολάρια.

Οι αρνητικές κινήσεις έρχονται μετά τις απειλές του Αμερικανού Προέδρου για νέους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, που δεν έμειναν πάντως χωρίς αντίστοιχη απάντηση. Το κλίμα έντασης οδηγεί τις αγορές μετοχών σε αρνητικό έδαφος και τα νομίσματα αναδυόμενων αγορών σε υποχώρηση. Αντίθετα, ενισχύονται δολάριο και γεν.

Επιστρέφοντας στον τομέα των εμπορευμάτων, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την κινεζική αντίδραση και τις απειλές για 25% φόρο στις εισαγωγές αμερικανικού αργού, οι οποίες έχουν αυξηθεί από το 2017 σε μία αξία που φτάνει το 1 δισ. δολάρια ανά μήνα.

 Όπως τονίζουν και οι αναλυτές πάντως, οι ΗΠΑ δύσκολα θα βρουν εναλλακτική αγορά που να είναι τόσο μεγάλη όπως η Κίνα. Την ίδια ώρα, το βάρος της στις τιμές ρίχνει και η μικρότερη παγκόσμια ζήτηση που αναθεωρήθηκε καθοδικά.

Ο χρυσός με μικρά κέρδη φτάνει στα 1.281,70 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v