Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλμα 2% για το brent από τις προειδοποιήσεις της ΙΕΑ

Τα κέρδη έρχονται μετά τις προειδοποιήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, που βλέπει ότι η ενίσχυση της παραγωγής, η οποία αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο, ωθεί τις δυνατότητες στα όρια τους.

Οι τιμές του αργού ενισχύονται σήμερα, μετά τις ισχυρές απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης.

Το brent έφτασε να κερδίζει 2,2% ή 1,6 δολάριο, στα 75,06 δολάρια ανά βαρέλι, πριν καταλήξει στα 74,80 περίπου. Η χθεσινή βουτιά έφτασε στο 6,9% ή $5,46.

Το αμερικανικό αργό με κέρδη κατά 50 σεντς ή 0,8%, φτάνει στα $70,88 δολάρια ανά βαρέλι, μετά τις χθεσινές βαριές επίσης απώλειες κατά 5%.  

Τα κέρδη έρχονται μετά τις προειδοποιήσεις της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, που βλέπει ότι η ενίσχυση της παραγωγής, η οποία αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο, ωθεί τις δυνατότητες στα όρια τους: 

«Ο μεγάλος αριθμός διαταραχών στον εφοδιασμό μας υπενθυμίζει την πίεση στην παγκόσμια τροφοδοσία. Το ζήτημα θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο, καθώς η αυξανόμενη παραγωγή από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και τη Ρωσία, όσο και αν είναι καλοδεχούμενη, έρχεται εις βάρος της παγκόσμιας παραγωγικής δυνατότητας, η οποία μπορεί να φτάσει στα όρια της», σημειώνει η ΙΕΑ, στην τελευταία έκθεση της.

Ο χρυσός, με μικρή άνοδο, φτάνει στα 1.245,20 δολάρια/ουγγιά

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v