Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 70 δολάρια περνάει το αμερικανικό αργό

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,5%, στα 69,93 δολάρια ανά βαρέλι, σε πορεία για εβδομαδιαίες απώλειες 5%.Το brent χάνει 1,3%, στα 73,45 δολάρια ανά βαρέλι και παίρνει τον δρόμο για εβδομαδιαία πτώση 4%. Ηρεμούν οι ανησυχίες για τον εφοδιασμό.

Υποχωρούν οι τιμές του αργού σήμερα, περισσότερο από 1%, σε πορεία για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, καθώς ανοίγουν τα λιμάνια της Λιβύης και ενισχύονται οι ελπίδες ότι οι εξαγωγές του Ιράν θα συνεχιστούν παρά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Το brent χάνει 1,3%, στα 73,45 δολάρια ανά βαρέλι και παίρνει τον δρόμο για εβδομαδιαία πτώση περίπου 4%.

Το αμερικανικό αργό χάνει 0,5% και περνάει κάτω από τα 70 δολάρια, στα $69,93 ανά βαρέλι, και σε πορεία για εβδομαδιαίες απώλειες περίπου 5%.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη το brent ήταν στα 79 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό στα 74,29 δολάρια.

Τον Ιούνιο και στις αρχές Ιουλίου το αργό έφτασε τα 80 δολάρια, οδηγούμενο σε υψηλά επίπεδα από τις διαταραχές στον εφοδιασμό και τους φόβους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πιέσουν τις χώρες που αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν να περικόψουν τις εισαγωγές τους, αρχής γενομένης από το Νοέμβριο.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες οι τιμές αποδυναμώνονται καθώς η Λιβύη επαναλειτούργησε βασικές υποδομές ενώ ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είπε ότι η Ουάσιγκτον θα εξετάσει κάποιες εξαιρέσεις σε χώρες που εισάγουν από το Ιράν.

Ο χρυσός με ημερήσιες απώλειες 0,5%, στα 1.240,80 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v