Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες για το αργό με το βλέμμα στον εφοδιασμό

Το brent υποχωρεί 0,36%, στα 75,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με ημερήσια πτώση 0,72%, καταλήγει στα 70,50 δολάρια. «Οι ενδείξεις για την τροφοδοσία είναι μεικτές», σημειώνουν οι αναλυτές. Ο παράγοντας Ρωσία.

Υποχωρούν οι τιμές του αργού σήμερα, καθώς ηρεμούν οι ανησυχίες για τις διαταραχές στον εφοδιασμό και ανοίγουν ξανά τα λιμάνια της Λιβύης. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν τη δυνητική αύξηση τροφοδοσίας από τη Ρωσία και άλλες παραγωγούς.

Παράλληλα, η αγορά παραμένει σφιχτή και υπάρχει ανησυχία για τις ενδεχόμενες απώλειες από κάποιες εξαγωγικές χώρες. «Οι ενδείξεις για τον εφοδιασμό είναι μεικτές», σημειώνει ο Kim Kwang-rae, αναλυτής της Samsung Futures.

Το brent υποχωρεί 0,36%, στα 75,06 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με ημερήσια πτώση 0,72%, καταλήγει στα 70,50 δολάρια.

Οι ελλείψεις από τη Λιβύη, μία εργατική διαμάχη (και απεργία) στη Νορβηγία και η ένταση στο Ιράκ ώθησαν τις τιμές υψηλότερα την περασμένη εβδομάδα, αν και σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.

Η Ρωσία και άλλες χώρες ενδέχεται να αυξήσουν την παραγωγή κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ή και ακόμη περισσότερο, αν υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αlexander Novak.

Ο χρυσός, με ημερήσια μικρά κέρδη 0,1%, φτάνει στα 1.243,60 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v