Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 125,8 δολάρια το πετρέλαιο με κέρδη 1,3%

Έντονες συγκινήσεις προσέφερε για μία ακόμη ημέρα η αγορά του πετρελαίου, σε μία συνεδρίαση για πολύ γερά νεύρα. Το πετρέλαιο έκλεισε στα $125.80 το βαρέλι, διατηρώντας ημερήσια κέρδη της τάξεως του 1.3%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Έντονες συγκινήσεις προσέφερε για μία ακόμη ημέρα η αγορά του πετρελαίου, σε μία συνεδρίαση για πολύ γερά νεύρα. Η χθεσινή ενδοσυνεδριακή αντιστροφή των συμβολαίων του petroleum complex που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων Nymex της Νέας Υόρκης, κίνηση η οποία -όπως επισημάνθηκε από τη στήλη- άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης των τιμών στις προσεχείς συνεδριάσεις, δεν κράτησε τελικά για πολύ.

Η αιτία ας αναζητηθεί στις δηλώσεις του προέδρου του Ιράν περί εξέτασης από ειδικούς του σχεδίου μείωσης της παραγωγής αργού από την Ισλαμική υπερδύναμη, όπως μεταδόθηκε από Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, δηλώσεις οι οποίες εκτόξευσαν την τιμή του αργού -μεσούσης της συνεδρίασης στο floor- μία ανάσα από τα $127 το βαρέλι (για τη σειρά παράδοσης Ιουνίου που εκπνέει σε μία ακριβώς εβδομάδα).

Η νευρικότητα των traders ήταν έκδηλη έως το πέρας του floor trading, με τα futures να τερματίζουν τη συνεδρίαση στα $125.80 το βαρέλι, διατηρώντας ημερήσια κέρδη της τάξεως του 1.3%.

Ρεκόρ και για το πετρέλαιο θέρμανσης στα products, με τη σειρά παράδοσης Ιουνίου να καλπάζει έως τα $371.46 cents/γαλόνι και να υπέρ-αποδίδει κλείνοντας στο floor ενισχυμένη κατά 3.8%, στα $3.6950, ενώ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης (Gasoline RBOB παράδοσης Ιουνίου) διαμορφώθηκε στα $320 cents το γαλόνι, παρακολουθώντας την κίνηση των υπολοίπων και κερδίζοντας κάτι περισσότερο του 1% .

Στον αντίποδα, στο «κόκκινο» διαπραγματεύτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης τα πολύτιμα μέταλλα, με την ενίσχυση του δολαρίου να υπερισχύει κατά κράτος της όποιας διάθεσης των αγοραστών να ακολουθήσουν -έστω και υστερώντας- το ράλι του πετρελαίου και των προϊόντων. Έτσι, τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Ιουνίου έκαναν settlement στα $869.6 /οz (-1.73%) με χαμηλό ημέρας στα $861, ενώ μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες για τον άργυρο, με τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου να διαμορφώνονται στα $16.828 η ουγκιά, μειωμένα κατά 2.3%.

e-mail address: [email protected]
























ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v