Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασταμάτητο το πετρέλαιο στα 129 δολάρια

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε το light crude oil, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ όλων των εποχών. Ειδικότερα, ο Ιούλιος έκλεισε στα 128,95$/βαρέλι, ενώ εμφανής ήταν η επίδραση και στα υπόλοιπα προϊόντα.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε το light crude oil, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ όλων των εποχών. Σημειώνεται ότι έληξε η σειρά Ιουνίου, με τον Ιούλιο να αναλαμβάνει το βάρος της πλειοψηφίας των συναλλαγών.

Ειδικότερα, ο Ιούλιος έκλεισε στα 128,95$/βαρέλι, τιμή η οποία αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, ενώ εμφανής ήταν η επίδραση και στα υπόλοιπα προϊόντα.

Συγκεκριμένα, το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα 377cents/gallon, καταγράφοντας εκτεταμένη άνοδο κατά 2,58% (Συμβόλαιο Ιουνίου), ενώ αντίστοιχη ήταν και η πορεία της βενζίνης, η οποία έκλεισε με κέρδη 1,96% στα 330cents/gallon.

Στα πολύτιμα μέταλλα, ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά, αποκομίζοντας κέρδη 1,59% στα 920,20$/oz (Συμβόλαιο Ιουνίου), ενώ το ασήμι περισσότερο επιθετικό, κινήθηκε σημαντικά υψηλότερα κατά 4,09%, σχεδόν στο απόλυτο υψηλό της συνεδρίασης στα 17,725$/oz. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ενισχυόταν υπέρ του ευρωπαϊκού νομίσματος μέχρι το 1,5667 (Συμβόλαιο Ιουνίου) παρέχοντας έτσι στήριξη σε όλα τα παραπάνω προϊόντα.

e-mail address: [email protected]


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v