Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 124,2 δολάρια το πετρέλαιο με πτώση 1,25%

Σε στενό εύρος διακύμανσης κινήθηκε η ενεργειακή αγορά. Η τιμή του πετρελαίου έκλεισε στα 124,2 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες της τάξης του –1,25%.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB

Σε στενό εύρος διακύμανσης κινήθηκε η ενεργειακή αγορά, παρά τις δηλώσεις από τον πρόεδρο του Ιράν για πιθανή μείωση της παραγωγής λόγω μειωμένης παγκόσμιας ζήτησης, και παρά την εβδομαδιαία ανακοίνωση των αποθεμάτων στις Η.Π.Α.

Η μικρότερη από το αναμενόμενο αύξηση των αποθεμάτων αργού στις Η.Π.Α. λόγω σημαντικής μείωσης των εισαγωγών επέφερε αρχικά νευρικότητα στους traders, η οποία τελικά οδήγησε σε περιορισμένη αποκόμιση κερδών, με την σειρά Ιουνίου ‘08 να κλείνει τη συνεδρίαση στα $124.22/βαρέλι, με ημερήσιες απώλειες της τάξης του –1,25%, κινούμενη σε εύρος σχεδόν δύο δολαρίων για την ημέρα.

Έπειτα από την χθεσινή αγοραστική φρενίτιδα για το πετρέλαιο θέρμανσης, και την ανακοίνωση σήμερα ότι τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια, ήταν φυσικό να υποχωρήσει σημαντικά το πετρέλαιο θέρμανσης, με την σειρά Ιουνίου ’08 να υποχωρεί κατά –2,01%, έως τα $362.35cents/γαλόνι, χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των χθεσινών αδικαιολόγητων κερδών.

Στον αντίποδα, τα αποθέματα βενζίνης αναπάντεχα μειώθηκαν κατά 1,7 εκατ./βαρέλια, παρά την αύξηση του refinery utilization κατά +1,63%. Ωστόσο, η τιμή της βενζίνης παρασύρθηκε εν μέρη από το υπόλοιπο μπλοκ, κλείνοντας την ημέρα με περιορισμένες απώλειες της τάξης του –0,75%, στα $317,60cents/γαλόνι, ενώ για άλλη μια εβδομάδα η ζήτηση για βενζίνη παρουσίασε μείωση κατά -1,8%, ενώ από τις αρχές του έτους σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, η μείωση είναι της τάξης του 2,4%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v