Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Έσπασε το φράγμα" των 130 δολ. το πετρέλαιο

Ακάθεκτος, εξ όλων των απόψεων, ο μαύρος χρυσός, με το αμερικανικό αργό να "σπάει το φράγμα" και των 130 δολαρίων ανά βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Nymex. Νέο ρεκόρ για το brent στα 128,37 δολάρια.

Ακάθεκτος, εξ όλων των απόψεων, ο μαύρος χρυσός, με το αμερικανικό αργό να "σπάει το φράγμα" και των 130 δολαρίων ανά βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Nymex.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου για το αμερικανικό αργό έφτασε στα 130,25 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς επιστρέφουν στις αγορές οι ανησυχίες για τα επίπεδα των αμερικανικών αποθεμάτων, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Σε ανάλογη πορεία και το brent, το οποίο άγγιξε το επίπεδο των 128,37 δολαρίων.

Όπως επισημαίνουν κορυφαίοι αναλυτές στο πρακτορείο Associated Press, το δολάριο έχει καταστεί -κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας- ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας που καθορίζει την κινητικότητα στις πετρελαϊκές αγορές.

Σημαντικό, πάντως, στοιχείο στην εξέλιξη των τιμών θα είναι η ανακοίνωση, σήμερα, της πορείας των αμερικανικών αποθεμάτων τόσο αργού πετρελαίου όσο και διυλισμένων προϊόντων του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v