Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 1.800 δολ. η τιμή του χρυσού

Η τιμή spot του χρυσού άγγιξε τα 1.813 δολ./ουγκιά καθώς οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στις αποκαλούμενες ασφαλείς τοποθετήσεις. Η τιμή του πετρελαίου brent έχει υποχωρήσει κατά 4% με την υποβάθμιση των ΗΠΑ από την S&P.

Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε και το φράγμα των 1.800 δολαρίων ανά ουγκιά καθώς οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στις αποκαλούμενες ασφαλείς τοποθετήσεις μετά το νέο sell off στις χρηματιστηριακές αγορές και τις έντονες ανησυχίες για την αμερικανική και την ευρωπαϊκή οικονομία.

Συγκεκριμένα, η τιμή spot του χρυσού άγγιξε τα 1.813 δολ. ανά ουγκιά, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης έφτασε τα 1.817 δολ. ανά ουγκιά, εν μέσω εντεινόμενης φημολογίας για επικείμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης και της Γαλλίας, που πυροδοτήθηκε και από την έκτακτη χθεσινή συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου του κ. Nicolas Sarkozy. Στη συνέχεια υποχώρησε κάτω από τα 1.800 δολάρια.

"Τα πάντα πλέον σχετίζονται με την εμπιστοσύνη", σχολιάζει και ο κ. Jonathan Barratt, της Commodity Broking Services, και συμπληρώνει: "Κάθε αρνητική είδηση αποδυναμώνει περισσότερο την εμπιστοσύνη και τη ζήτηση".

Αντιστοίχως, η τιμή του "μαύρου χρυσού" συνεχίζει έντονα πτωτικά καθώς αναλυτές και επενδυτές διαβλέπουν επιβράδυνση της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας. Η τιμή του πετρελαίου brent έχει υποχωρήσει κατά περίπου 4% από τη στιγμή της υποβάθμισης των ΗΠΑ από την S&P. Ενδοσυνεδριακά άγγιξε τα 105 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού βρέθηκε στα 82,56 δολ. ανά βαρέλι.

Αυξάνει τα margin για παράγωγα σε χρυσό η CME

Mε τον χρυσό να συνεχίζει το ράλι, το γκρουπ CME, παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά futures, ανακοίνωσε ότι αυξάνει το margin στα συμβόλαια χρυσού κατά 22%. Το ελάχιστο ποσό που θα πρέπει να υπάρχει σε κατάθεση για να γίνει μία συναλλαγή αυξάνεται στα 7.425 δολάρια αντί 6.075 δολ. προηγουμένως, ανακοίνωσε ο όμιλος. Το margin επίσης ανεβαίνει στα 5.500 δολάρια από 4.500 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v