Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 6% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Πτωτικές τάσεις στα ελληνικά ομόλογα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά. Τι περιμένουν οι επενδυτές και ποιες οι βασικές τους ανησυχίες. Αντίθετη η τάση στα ομόλογα του Νότου.

Πάνω από το 6% ενισχύεται και πάλι η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 15 μονάδες βάσης στο 6,06% που είναι και το υψηλότερο επίπεδο μήνα. «Υπάρχει κάποια ανησυχία ότι ο Σαμαράς επισκέπτεται την Άγκελα Μέρκελ αναζητώντας έγκριση για να αναχρηματοδοτηθεί η Ελλάδα μέσω των αγορών» εξηγεί ο Daniel Lenz, της DZ Bank και συμπληρώνει: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να στηριχθεί στη χρηματοδότηση μέσω αγορών, ενδεχομένως να οδηγήσει σε αναβολή μίας βιώσιμης λύσης (για το χρέος) που ακόμη δεν έχει βρεθεί».

«Οι επενδυτές θέλουν να δουν μείωση του χρέους. Αλλιώς, η Ελλάδα μόνη της δεν είναι βιώσιμη λύση» εξηγεί ο Alessandro Giansanti, της ING

Αντίθετες είναι οι κινήσεις στα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Ιταλίας κινείται πτωτικά στο 2,37% και των ισπανικών τίτλων στο 2,18% Ο Μάριο Ντράγκι επανέλαβε τη Δευτέρα ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υιοθέτηση αντισυμβατικών εργαλείων της νομισματικής πολιτικής. Η δήλωση αυτή, σε συνδυασμό με τους απογοητευτικούς δείκτες ΡΜΙ για την ευρωπαϊκή μεταποίηση δίνουν νέα τροφή στα σενάρια για πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v