Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη διαδοχική άνοδος για τα αμερικανικά ομόλογα

Σε ανοδική πορεία παραμένουν οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων. Ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από τις ΗΠΑ. Συντηρητικές κινήσεις από τους επενδυτές.

Οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων ενισχύονται για τέταρτη διαδοχική ημέρα, σημειώνοντας την μακροβιότερη άνοδο των τελευταίων δύο μηνών καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου μετά την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία από τις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως τα ομόλογα ενισχύθηκαν παγκοσμίως μετά την ανακοίνωση από το αμερικανικό πεντάγωνο ότι στις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία συνδράμουν και τα αραβικά κράτη.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 2,55% αφού πρώτα είχε κινηθεί χαμηλότερα έως το 2,54%, σε χαμηλό αντίστοιχο της 11ης Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση κατά μία μονάδα βάσης στο 0,54%, μειώνοντας τη διαφορά στην απόδοση (spread) μεταξύ διετούς και 10ετούς στις 199 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα η απόδοση του 5ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχωρεί κατά μία μονάδα στο 1,77% και η απόδοση του 7ετούς κατά δύο μονάδες στο 2,23%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v