Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλιμάκωση στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Οι δηλώσεις στήριξης των αγορών στις οποίες προχώρησαν ανώτατοι αξιωματούχοι των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του κόσμου αμβλύνουν κάπως τις πιέσεις στα ομόλογα τις ευρωπεριφέρειας. Προς το 8% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Αποκλιμακώνονται σταδιακά οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με αυτήν του ελληνικού 10ετούς να υποχωρεί από το 9%, μετά και τις δηλώσεις στήριξης προς τις αγορές στις οποίες προχώρησαν ανώτατοι αξιωματούχοι των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του κόσμου.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 8,02%, από το 9,08% που είχε αγγίξει νωρίτερα, του 5ετούς στο 6,95% και του 3ετούς στο 6,55%. Χαμηλότερα και οι αποδόσεις των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών 10ετών ομολόγων, στο 2,51%, 3,39% και 2,17% αντίστοιχα.

Λίγο νωρίτερα, τα μέλη της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ και Έβαλντ Νοβότνι υπεραμύνθηκαν του προγράμματος αγοράς τίτλων, με τον Κερέ μάλιστα να διαβεβαιώνει πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να λάβει επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Royal Bank of Canada, σε σημείωμά της προς τους πελάτες της, ανέφερε πως το sell-off αυτής της εβδομάδας δεν συγκρίνεται με την κρίση που έφερε στο χείλος της κατάρρευσης την ευρωζώνη προ διετίας, ωστόσο συνέστησε προσοχή.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v