Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 8% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά τις δηλώσεις Σαμαρά για την προληπτική γραμμή πίστωσης. Ξεκίνησε το πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων από την ΕΚΤ.

Οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την τρόικα μια πιθανή προληπτική γραμμή πίστωσης, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην περίπτωση που αυξηθεί το κόστος δανεισμού, φαίνεται να καθησυχάζουν κάπως τις αγορές, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να κινούνται σήμερα λίγο χαμηλότερα.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγη ώρα, εκπρόσωπος της ΕΚΤ γνωστοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξεκίνησε το πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αγοράστηκαν γαλλικά ομόλογα.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 7,99%, του 5ετούς στο 7,35% και του 3ετούς στο 7,26%. Στο 2,51% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου, στο 2,19% του ισπανικού και στο 3,36% του πορτογαλικού.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,85%, του 5ετούς στο 0,30% και του 2ετούς στο -0,056%

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v