Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται το ράλι στα ευρωπαϊκά ομόλογα

Από τη Γερμανία μέχρι την Ισπανία και από την Αυστρία μέχρι την Πορτογαλία, το κόστος δανεισμού υποχωρεί στο ναδίρ. Οι δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ και τα νέα σενάρια για τις αγορές κρατικών ομολόγων.

Έντονα ανοδική τάση καταγράφεται και σήμερα στα ευρωπαϊκά ομόλογα, καθώς τροφοδοτούνται τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα 10ετή yield σε Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία και Πορτογαλία βρέθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με το Βίτορ Κονστάνσιο της ΕΚΤ να δηλώνει πως η απόφαση για την αγορά κρατικών ομολόγων θα ληφθεί το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών γερμανικών Bund υποχώρησε στο 0,75%. Η Γερμανία προχώρησε παράλληλα σήμερα σε έκδοση 10ετών τίτλων με απόδοση 0,74% από 0,87% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη συνεδρίαση του Οκτωβρίου και συγκέντρωσε 4 δισ. ευρώ.

Τα 10ετή yield της Ισπανίας υποχώρησαν στο 1,93% και της Πορτογαλίας στο 2,923%. Τα 10ετή ομόλογα της Αυστρίας τελούν υπό διαπραγμάτευση με απόδοση 0,895% - υποχωρούν κάτω από το 1% για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το ελληνικό δεκαετές τελεί υπό διαπραγμάτευση με απόδοση 8,053% και το 5ετές με απόδοση 6,998%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v