Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε πάνω από το 9% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Οι ανησυχίες για πετρέλαιο και ρούβλι έστρεψαν τους επενδυτές στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και Γερμανίας.

Κοντά σε υψηλό 2012 κινήθηκε η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου την ώρα που η νέα πτώση στο ρούβλι και οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου, ώθησαν τους επενδυτές σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου (γερμανικά ομόλογα).

Ειδικότερα η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 10,81% καταγράφοντας οριακή μεταβολή, η απόδοση του 5ετούς ενισχύθηκε κατά έξι μονάδες βάσης στο 9,91% και η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο 25 μονάδων βάσης στο 9,06%.

Στον αντίποδα, οι διεθνείς ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, έστρεψαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στην «ασφάλεια» κρατικών ομολόγων ισχυρών χωρών όπως της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 0,60% και η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση πέντε μονάδων στο 2,07%.

Αντίθετα, ενισχύθηκαν οι αποδόσεις στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου καθώς το ιταλικό 10ετές κινήθηκε υψηλότερα μόλις μία μονάδα βάσης στο 1,99% και αντίστοιχα το ισπανικό 10ετές κατέγραψε άνοδο μίας μονάδας στο 1,80%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v