Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομόλογα: Πτώση στα yields κόντρα στις ανησυχίες για Ελλάδα

Υποχώρησαν οι αποδόσεις των ευρωπαικών ομολόγων. Παραμένει πάνω από το 20% η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου. Αμετάβλητο το γερμανικό 10ετές. Στο επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα.

Χαμηλότερα διαμορφώθηκαν οι αποδόσεις των περισσοτέρων ευρωπαϊκών ομολόγων αν και παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Ειδικότερα, οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου υποχώρησαν εκ νέου με τους επενδυτές να παραβλέπουν τον κίνδυνο μετάστασης της ελληνικής κρίσης.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου κατέγραψε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,28%, του ισπανικού 10ετούς κατά πέντε μονάδες βάσης στο 2,25% και του Πορτογαλικού 10ετούς κατά πέντε μονάδες στο 3,08%.

Αντίστοιχα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 12 μονάδες βάσης στο 12,28% και η απόδοση του 5ετούς διαμορφώθηκε στο 20,03%.

Παράλληλα αμετάβλητη κρατήθηκε η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου στο 0,81% ενώ η απόδοση του γαλλικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,2%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v