Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων λόγω Κίνας

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του ευρωπαϊκού νότου κινούνται σε χαμηλότερο επίπεδο μετά τις κινήσεις σταθεροποίησης των κινεζικών χρηματιστηρίων.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, καθώς η σταθεροποίηση της κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς ενθαρρύνει τους επενδυτές να αναλάβουν κάποιο περιορισμένο ρίσκο, εν όψει και της συνεδρίασης της Fed.

Οι ανησυχίες ότι η επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου μπορεί να έχει ισχυρές επιπτώσεις στην ευρωζώνη, είχαν οδηγήσει υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, οι ποίες χρειάζονται ανάπτυξη και πληθωρισμό για να ξεπεράσουν το πρόβλημα των χρεών τους.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,87%, του ισπανικού στο 1,93% και του πορτογαλικού στο 2,52%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,7%, του 5ετούς στο 0,07% και του 2ετούς στο -0,22%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 12,27%, του 5ετούς στο 17,73% και του 3ετούς στο 21,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v