«Τσιμπάνε» λόγω πετρελαίου τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Η ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου και το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων φέτος, οδηγεί λίγο υψηλότερα τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Απομακρύνονται λίγο από τα ιστορικά χαμηλά τους οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου αλλά και λόγω των δηλώσεων κορυφαίου Αμερικανού τραπεζίτη περί αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων φέτος.

Σημειώνεται πως τα ομόλογα είναι «ευάλωτα» στις κινήσεις των τιμών του πετρελαίου, λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν στον μελλοντικό πληθωρισμό.

Το ενδεχόμενο αύξησης του αμερικανικού πληθωρισμού ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Τζον Ουίλιαμς ζήτησε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές βλέπουν πιθανότητα 45% για μια νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεί της CME.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο -0,15%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,07%, του ισπανικού στο 0,94% και του πορτογαλικού στο 2,72%, ενώ η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 8,23%, του 5ετούς στο 8,84% και του 3ετούς στο 7,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v