Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ιταλικά yields

Οι πληροφορίες για κρατική διάσωση της Monte dei Paschi και για δάνειο από ESM για τις ιταλικές τράπεζες, οδηγούν σε αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων. "Τσιμπάνε" τα yields των ελληνικών τίτλων.

Συνεχίζεται η υποχώρηση των αποδόσεων των ιταλικών κρατικών ομολόγων, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση να ετοιμάζει διάσωση της Monte dei Paschi, ενώ αντιθέτως ανοδικά κινούνται τα yields των ελληνικών ομολόγων.

Πηγές ανάφεραν στο Reuters πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό στην τράπεζα, ενώ η La Stampa ανέφερε πως η χώρα ετοιμάζεται να ζητήσει δάνειο ύψους 15 δισ. ευρώ από τον ESM για τον τραπεζικό κλάδο της χώρας (πληροφορία που διέψευσαν τόσο το υπουργείο Οικονομικών της χώρας όσο και ο ESM).

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί στο 1,92%.

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων η απόδοση του ισπανικού 10ετούς, στο 1,45%, ενώ η απόδοση του πορτογαλικού τίτλου κινείται στο 3,55%, και του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,35%, ‘

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 6,70%, του 5ετούς στο 7,43% και του 3ετούς στο 6,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v