Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Ανακάμπτουν μετά το ξεπούλημα τις Παρασκευής τα ευρωπαϊκά ομόλογα, με τους επενδυτές απρόθυμους να "ξεφορτωθούν" τίτλους που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια εν όψει των ολλανδικών εκλογών.

Υποχωρούν από τα υψηλά πολλών εβδομάδων οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις Ολλανδικές εκλογές.

Την Παρασκευή υπήρξε ξεπούλημα στις αγορές ομολόγων λόγω της είδησης πως ορισμένα στελέχη της ΕΚΤ συζήτησαν το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων πριν την λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Όμως η βδομάδα ξεκίνησε με ηπιότερους τόνους, με τους επενδυτές απρόθυμους να «ξεφορτωθούν» τα ομόλογα-ασφαλή καταφύγια εν όψει των εκλογών της Τετάρτης στην Ολλανδία αλλά και της συνεδρίασης της Fed, στην οποία εκτιμάται πως θα αποφασιστεί αύξηση των επιτοκίων.

Οι ολλανδικές εκλογές θεωρούνται βαρόμετρο του κλίματος των ψηφοφόρων σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή οικονομία μετά την ψήφο υπέρ του Brexit και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ.

Η απόδοση του 10ετούς ολλανδικού ομολόγου υποχωρεί κατά 3 μ.β. στο 0,55%, του γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,45%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,33%, του ισπανικού στο 1,85% και του πορτογαλικού στο 3,97%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 7,20% και του 2ετούς στο 8,11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v