Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,29% η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, στον απόηχο του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Χαμηλότερα οι αποδόσεις και των ομολόγων του ευρω-νότου, καθώς περιορίζονται οι πολιτικές ανησυχίες για Γαλλία, Ιταλία και ΕΚΤ.

Κοντά στα επίπεδα του 2014 επιστρέφουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω υποχώρηση, αν και η Ελλάδα έχει ακόμα δουλειά να κάνει στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος διάσωσής της.

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού τίτλου υποχωρεί στο 4,29% ενώ του 10ετούς σταθεροποιείται στο 5,66%.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις και των υπόλοιπων ομολόγων του ευρω-νότου καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για διάλυση της ευρωζώνης.

Νωρίτερα φέτος, οι τιμές των κρατικών ομολόγων των χωρών της Νότιας Ευρώπης είχαν βρεθεί υπό πίεση λόγω της αβεβαιότητας για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών του Μαΐου, την πιθανότητα πρόωρων εκλογών στην Ιταλία, αλλά και τις εικασίες για έναρξη περιστολής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Όμως τώρα υπάρχουν ενδείξεις πως η ΕΚΤ δεν βιάζεται να τερματίσει το QE, η εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας καθησύχασε τις αγορές, ενώ έχουν καταλαγιάσει οι ανησυχίες και για την Ιταλία.

Στο 0,27% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 1,93% του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου, στο 2,86% του πορτογαλικού και στο 1,41% του ισπανικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v