Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Μικρή υποχώρηση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, λίγη ώρα πριν λήξει η προθεσμία για τη συμμετοχή στο swap. Σταθεροποιητική εικόνα στα ευρωπαϊκά ομόλογα, με την προσοχή στραμμένη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιρλανδία και στην Fed.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα του swap, η προθεσμία για την συμμετοχή στο οποίο λήγει σήμερα.

Το swap αφορούσε συνολικά 20 ομόλογα ονομαστικής αξίας 29 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τίτλους που είχαν προκύψει από το PSI το 2012 και ως επί το πλείστον βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια hedge funds.

Σημειώνεται πως αν και το swap δεν προσθέτει φρέσκο χρήμα στα ταμεία του Δημοσίου, το εγχείρημα είναι υψίστης σημασίας για τα ομόλογα της ελληνικής δημοκρατίας, καθώς το υψηλό ποσοστό συμμετοχής των επενδυτών θα εκπέμψει σήμα ομαλοποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,44%, του 5ετούς στο 4,15% και του 2ετούς στο 2,96%.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητική είναι η εικόνα στις αποδόσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων, με την προσοχή στραμμένη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ιρλανδία, αλλά και στα όποια σχόλια μπορεί να κάνει σήμερα ο Τζερόουμ Πάουελ, ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία της Fed.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,33%, του αντίστοιχου ιρλανδικού τίτλου στο 0,57%, του ιταλικού στο 1,75%, του πορτογαλικού στο 1,88% και του ισπανικού στο 1,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v