Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,4% ανεβαίνει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

"Τσιμπάνε" τα ελληνικά yields, την ώρα που το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Ισπανίας δίνει "ανάσα" στους ισπανικούς τίτλους. Κοντά σε χαμηλό 10 εβδομάδων οι αποδόσεις των bunds λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με του 7ετούς μάλιστα να επιστρέφει άνω του 4%, την ώρα που τα ισπανικά yields υποχωρούν σε χαμηλό τουλάχιστον ενός έτους εν αναμονή μιας πιθανής αναβάθμισης της αξιολόγησης της χώρας από την S&P Global αργότερα σήμερα.

Εν τω μεταξύ, οι γεωπολιτικές εξελίξεις, με επίκεντρο τους δασμούς Τραμπ στις κινεζικές εισαγωγές και τα πιθανά αντίποινα από την πλευρά της Κίνας, ωθούν τους επενδυτές στην αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων», όπως τα ομόλογα, με αποτέλεσμα τα γερμανικά yields να παραμένουν κοντά στο χαμηλό 10 εβδομάδων.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,4%, του 7ετούς στο 4,1%, του 5ετούς στο 3,65% και του μονοετούς στο 1,53%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,53%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,91%, του ισπανικού στο 1,32% και του πορτογαλικού στο 1,78%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v